previous-mountains
aromaterápiás kozmetikai kezelések

AROMATERÁPIA

TESTMASSZÁZS

MASSZÁZSOK

TINIKNEK

TALPMASSZÁZS

KISMAMÁKNAK

DERMA-ROLLER

previous-mountains

A kozmetikai gyakorlatban a bőrt a felszíni emulzió mennyisége alapján különböző csoportokba soroljuk. A normál, vízhiányos, zsírhiányos, szeborreás és kombinált bőrtípusokon túl még számos altípust különböztetünk meg.

NORMÁL bőr

Eredetileg mindenki normál bőrrel születik, de a nem megfelelő életformával, rossz kozmetikumok használatával, kevés folyadékbevitellel elrontjuk ezt az ideális állapotot. Normál bőr jellemzője – a felszíni emulzió zsírtartalma optimális, víztartalma megfelelő. A bőr rugalmasságát az irha kellő hidratációja, a rugalmas rostok megfelelő aránya, a bőralja tömöttsége és a kellő izomtónus biztosítja. Üdeségét a jó vérkeringés és az optimális vastagságú szaruréteg adja. Az egységes bőrszínért a melaninképzés felelős.

VÍZHIÁNYOS bőr

Fakó színű, petyhüdt, rugalmassága és tónusa csökkent, korán ráncosodik. A szűk pórusokban apró fekete fejű mitesszerek vannnak. Kialakulásának okai lehetnek: túlzott napozás, szoláriumozás, dohányzás. Különböző betegségek (lázas állapot, hasmenés, hányás, cukorbetegség) alacsony páratartalmú levegő (központi fűtés) vízelvonó ún. higroszkópos anyagokkal készült kozmetikumok használata (glicerines és mézes készítmények). Célunk, hogy minél több nedvességet juttassunk a bőrbe iontoforézis vagy ultrahang segítségével, illetve bő folyadékbevitellel, szájon át.

ZSÍRHIÁNYOS bőr

Ennél a bőrtípusnál a faggyú termelése csökkent, a bőrfelszíni emulzió összetétele megváltozik, ezért nem képes a vízvesztés megakadályozására. A bőr matt, de üde, zárt pórusú, kissé érdes tapintású. Comedo nagyon elvétve található. Felszínén enyhe hámlás észlelhető. Könnyen összetéveszthető a „száraz bőrrel”. Kialakulásának okai:

  • idősödő bőr,
  • hormonrendszer működési zavara (csökkent pajzsmirigyműködés vagy androgéntermelés, fokozott ösztrogén termelés),
  • kóros anyagcsere-folyamatok,
  • szárító kozmetikumok

Célunk a hiányzó zsíranyagok pótlása és a szaruréteg hidratáltságának helyreállítása.

OLAJOS SZEBORREÁS bőr

Jellemzői: zsírosan fénylő, fakó színű, gyakran az egész arcon sok szürkésfekete, könnyen eltávolítható comedo látható. A bőrlégzést gátolja a bőrfelszínt bevonó fényes réteg. A szőrtüszők kivezető nyílása eltömődik, faggyúdugaszok keletkeznek. Kialakulásának okai: androgén (férfi nemi hormon) túltengés, öröklött tulajdonság, helytelen zsíros táplálkozás, nem megfelelő kozmetikumok (kőolaj származékok használata). Célunk az elszarusodott réteg radírozása, koptatása így a faggyú normálisan tud ürülni. Fontos a faggyúmirigy működést szabályozó készítmények használata és a friss levegőn tartózkodás.

KORPÁS SZEBORREÁS bőr

Jellemzői: sápadt, szürkés színű, tág pórusú, korpázóan hámló, zsíros tapintású. Gyakran „húzódik”, gyulladt. A zsírhiányos bőrrel ellentétben tele van nehezen ürülő fekete és fehér comedókkal. Ezt a bőrtípust mindig felszíni vízhiány kíséri. Kialakulásának okai. A városi életforma, rossz levegő, dohányzás, mozgáshiány, ásványi anyag és vitaminhiány, stressz. Célunk a helyes életmódra való visszatérés, a bőr rendszeres radírozása, az elhalt hámsejtek eltávolítása, nyugtató és gyulladáscsökkentő anyagok alkalmazása, melyeknek széles választékát nyújtja az aromaterápia. (Levendula, zsurló, cickafark, teafa)

KOMBINÁLT bőrtípus

A bőrtípusok legtöbbször különféle változatban kombinálódnak egymással. Ritka az egyes bőrtípusok önálló előfordulása

previous-mountains